Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

28.05.2021

Євген Кузик прочитав лекцію на тему «Коронавірус та вакцини» на запрошення ректора Львівського державного університету внутрішніх справ

На запрошення ректора Львівського державного університету внутрішніх справ Романа Благути начальник поліклініки ДУ «ТМО МВС України по Львівській Області» Євген Кузик прочитав лекцію на тему «Коронавірус та вакцини». 
Під час лекції розповів студентам  про симптоми, динаміку захворюваності COVID-19, про місце вакцинації у запобіганні та поширенні коронавірусної хвороби COVID-19, дію вакцини, переваги щеплення, а також як себе захистити від інфікування. 

Відповідно до дорожньої карти проведення вакцинації від COVID-19 відбуватиметься етапами.  Працівники таких структур державної безпеки як Національна поліція України, Національна гвардія України, Державна служба надзвичайних ситуацій, працівники Державної прикордонної служби відносяться до пріоритетної групи. 

Наголосив, що найдієвішим способом захистити себе від захворювання - це вакцинація.
Усі вакцини, які використовуються в Україні є сертифіковані, безпечні, ефективні та дозволені для використання ВООЗ, Європейським агентством з лікарських засобів.   

Україна використовує для вакцинації 4 вакцини:
AstraZeneca, яка вироблена в Індії, Coronavac Sinovac Biotech , яка виготовляється у Китаї, Pfizer-BioNTech німецько-американського виробництва та AstraZeneca-SKBio, яка виробляється у Південній Кореї. 

Усі медичні працівники, які забезпечують щеплення та входять до складу мобільних медичних бригад пройшли відповідні тренінги, практичні навчання та отримали сертифікати.

На завершення лекції відповів на найбільш поширені питання, які хвилюють кожного українця. Серед них: що таке колективний імунітет, чи потрібно здавати тест на коронавірусну хворобу перед вакцинацією, чи може вакцина спричинити захворювання. 

Вакцинований - значить захищений!

(с) 2024

Запис до лікаря