Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

08.10.2021

«Вакцинація – найнадійніший спосіб врятувати себе від захворювання на COVID-19», - Євген Кузик

У навчально-тренувальному відділі «Верещиця» відбулася зустріч першокурсників із начальником поліклініки Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Львівській області» Євгеном Кузиком. Він провів лекцію для вихованців вишу, під час якої розповів, як вберегтися від інфікування COVID-19.

                              1

Євген Кузик наголосив курсантам, що вакцинація – це найнадійніший спосіб врятувати себе та рідних від небезпечного захворювання.

«Усі вакцини, які використовуються в Україні є сертифікованими, безпечними та ефективними», - відзначив керівник поліклініки.

Медик спростував найбільш поширені міфи про вакцинацію.

                              2

«Існує думка, ніби щеплення може спричинити захворювання. Це не так, адже вакцина не містить у собі вірусу. При потраплянні в організм вона викликає каскад імунних реакцій, і таким чином виробляється загальний імунітет проти коронавірусу», – пояснив Євген Кузик.

Представник установи зауважив, що усі медики, які проводять вакцинацію та входять до складу мобільних медичних бригад, пройшли відповідні практичні навчання та тренінги.

                              3

На завершення заходу керівник поліклініки відповів на найбільш поширені запитання, які турбують молодь, зокрема, пояснив, що таке колективний імунітет та детально описав, як відбувається процедура вакцинації.

 

(с) 2024

Запис до лікаря